Wednesday, March 15, 2017

aku manusia yang tak pernah puas

manusia memang tak pernah puas. sekarang aku rasa macam dah bosan pulak nak mengadap PC..pening nak ke folder itu ini.. camne nak bisnes ni oiii..

rasa macam nak menjahit pulak aih..menghadap satu benda je..xyah pikir banyak.. nanti kang bulan depan mesti aku rasa bosan pulak menghadap mesin jahit..

haih..itulah kate manusia memang tak pernah puas!

aku sedikit stress harini dan malam tadi..akupun pelik..ape dah jadi dgn aku ini?
aku pun tidak tahu..gahahahaha

Monday, October 10, 2016

tutorial instant post

Assalamualaikum..

harini saya nak ajar macam mana nak buat instant post menggunakan website aplikasi autopost..sebelum nak buat instant post ni PASTIKAN anda STOP dulu schedule autopost supaya nanti tak bertindih dengan instant post ni..BAHAYA! kalau bertindih potensi tinggi untuk kena banned oleh FB..okey dah ready boleh ikut tutorial di bawah

1. login website autopost macam biasa. pergi ke dashboard > FOLDER dan cari iklan mana yang anda nak buat post sekarang..bila dah jumpa iklan tu anda klik pada menu yang ditunjukkan anak panah di bawah..


2. akan keluar popup yang macam kat bawah ni..then klik icon pensil seperti ditunjukkan arrow merah tu


3. kemudian akan keluar popup macam kat bawah ni. ikut macam saya buat tu..scroll down dan pilih "facebook groups". pilih nak guna akaun fb mana yang nak di post. dan bawah sekali pilih OPEN group..



4. kemudian akan keluar semua senarai open group kat bahagian bawah ..boleh delete mana group yang tak perlu..ataupun kalau nak pilih satu2 group boleh scroll bawah "select pages or groups"..kemudian klik "submit" untuk mula hantar post..


5. kemudian post akan mula dihantar satu persatu..jangan tutup browser ni sampai semua post habis dihantar..bila dah keluar perkataan "DONE" maknanya semua pos dah berjaya dihantar..boleh tutup dan ON semula schedule autopost anda..terima kasih.. kalau tak faham boleh contact admin ye.. :-)






Friday, April 22, 2016

Macam Mana nak kekalkan No telco lama ke Tone Excel

MACAM MANA NAK KEKALKAN NO LAMA?

1. login ke website tone group --> http://www.tonegroup.net/temms/login

2. klik link "Subscriber Care" dan klik menu "My Profile". isikan no lama yg ingin dikekalkan dalam ruangan Port-IN Mobile number. kemudian isikan ruangan "Current Service Provider" dengan line telco lama seperti maxis/celcom/digi


3. klik save4. tunggu sehingga satu msg sampai di simkad telco lama utk port in confirmation. dalam tempoh 24 jam.ikut arahan yg diberikan. kalau maxis reply "YES". kalau celcom tidak perlu reply apa2.

5. tunggu sehingga simkad tone excel dah bertukar no ke no telco lama.

6. done! :-)

*** PERHATIAN..INFO TERBARU DARI MAXIS
====================================

selepas daftar utk port in..
jangan tunggu sms YES or N dari maxis.... SILA buat terus SMS reply = YES ke 23400 selepas 30 minit.... jika tak, PERMOHONAN UNTUK KEKALKAN NOMBOR LAMA (PORT IN) ke sim kad TONE EXCEL tak dapat lulus.

Monday, November 9, 2015

KERJA KOSONG MALAYSIA







Friday, November 6, 2015

PART TIME JOB MALAYSIA

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

saya mencari student dan sesiapa sahaja yang sedang mencari part time job atau full time job. kerja ni senang je.ambil masa sejam dua dalam masa sehari untuk copy paste dan share kebaikan #TuneTalk #ToneExcel. Anda akan diberi upah untuk setiap penyertaan ahli dan mendapat pendapatan pasif setiap bulan! gaji akan dibayar 3x sebulan.bonus tahunan diberikan.boleh sertai cabutan bertuah.tebus pakej umrah dengan point.. ramai yang sudah berjaya.. pakai handphone pun boleh dapat duit.sape taknak kan?? jom sertai team saya.anda akan dibantu.jangan risau..boleh PM saya untuk maklumat lanjut atau daftar percuma di sini --> http://bit.ly/1l9Wgel

**modal rendah tpi hasilnya berbaloi-baloi!

#partTimeJob #misiBebasHutang #financialFreedom #TuneTalkToneExcel #pakaiHandphonePunDapatDuit #PeluangTerrbaik





Thursday, November 5, 2015

Kerja Part Time

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.. :)

kerja ni senang jee.ambil masa sejam atau dua jam dalam sehari untuk share kebaikan #TuneTalkToneExcel pada keluarga dan rakan2..lepastu tgu duit masuk akaun tiap2 bulan.. boleh buat Full time atau Part Time..hasilnya berbaloi-baloi..

nak tahu lebih lanjut boleh PM saya

#financialFreedom #misiBebasHutang #partTimeJob #gunaHandphoneDapatDuit #PeluangBaik


Friday, October 23, 2015

INTERNET TUNE TALK MAHAL?

ADA ORANG KATA INTERNET TUNE TALK MAHAL.. JOM KITA KIRA.
1. MAXIS - Internet data 1GB = RM48
2. CELCOM - Internet data 1GB = RM38
3. XoX - Internet data 1GB = RM38
4. DIGI - Internet data 1GB = RM30
5. UMOBILE - Internet data 1.5GB = RM30
6. TONEEXCEL - Internet data 1GB = RM42
☆ Kadar internet TUNE TALK tidaklah terlalu mahal atau murah.
☆ Sebenarnya internet TUNE TALK lah yg paling MURAH sekali(untuk 1GB) dan harganya adalah pada RM22 sahaja. Tak percaya???
Jom kita belajar matematik:
☆ Kita topup RM50, tetapi jumlah kredit yang kita dapat ialah RM70.
★ RM70 - RM42 = RM28
★ Modal kita topup RM50 - RM28, bermakna nilai internet TUNE TALK jatuh pd harga RM22 sahaja.
JADI...cuba bagitau saya, SIAPA paling MURAH???TUNE TALK terbaik!!!
Dan yang paling penting,TUNE TALK boleh membayar topup kita dan bagi pendapatan/pencen pada kita...
Apa tunggu lagi??? Jom tukar!!!

p/s: tu kalau topup RM50.kalau topup 30 dh dapat free terus 1GB!!! berbaloi-baloi..

sign up free kt sini --> http://AutoDownLine123.com/?ref=52541
atau tinggalkan email dalam ruangan komen untuk dihubungi terus laju2.. :)




Thursday, October 22, 2015

Kerja sambilan dari rumah berbaloi-baloi

Berniaga ada perancangan perniagaan.... walau buat kertas kerja ada pengiraan titik pulang modal. Selebihnya adalah untung.
.
Titik pulang modal untuk toneexcel adalah sebulan.
 .
Daftar sahaja rm100 pulang modalnya.

1. RM30 dalam bentuk topup.
.
2. RM38 dalam bentuk nilai data 1GB
.
3. Dah guna mesti topup, topup RM50 dpt lg pulang modal RM20
.
4. Topup je dapat rebat RM1.50.
.
5. Taja je seorang... nama pun bisnes nak cari titik pulang modal... dah dpt bonus RM20.

RM30+RM38+RM20+RM1.50+RM20

Dah pulang modal... yang selebihnya adalah untung perniagaan.
.
Tapi kena topup RM50 bang? Camna tu?
-----------------
1. Guna handphone mestilah topup. Apa pun talian.
.
2. Nama pun berniaga, buka kedai mesti byar sewa, api, air dsbg nya. RM50 tu anggaplah bayar semua tu.



Tuesday, September 22, 2015

Kerja Sampingan

sign up free here --> PART TIME JOB






Thursday, September 17, 2015

DOA SELEPAS TASYAHUD AKHIR

dari Abu Hurairah r.a bahawa Rasulullah Saw bersabda :



maksud: Apabila salah seorang kalian telah membaca tasyahud hendaklah ia memohon perlindungan kepada Allah dari empat hal, yakni dengan mengucapkan, "Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepadamu dari azab neraka jahanam, dari azab kubur, dari fitnah hidup dan sesudah mati, dan dari keburukan fitnah al-Masih Dajjal." [Diriwayatkan oleh al-Bukhari, no.832 dan 6375; dan Muslim, no.588]

Followers

NetworkBlog

jomblogwalking

blogwalking..