Monday, November 9, 2015

KERJA KOSONG MALAYSIA







Friday, November 6, 2015

PART TIME JOB MALAYSIA

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

saya mencari student dan sesiapa sahaja yang sedang mencari part time job atau full time job. kerja ni senang je.ambil masa sejam dua dalam masa sehari untuk copy paste dan share kebaikan #TuneTalk #ToneExcel. Anda akan diberi upah untuk setiap penyertaan ahli dan mendapat pendapatan pasif setiap bulan! gaji akan dibayar 3x sebulan.bonus tahunan diberikan.boleh sertai cabutan bertuah.tebus pakej umrah dengan point.. ramai yang sudah berjaya.. pakai handphone pun boleh dapat duit.sape taknak kan?? jom sertai team saya.anda akan dibantu.jangan risau..boleh PM saya untuk maklumat lanjut atau daftar percuma di sini --> http://bit.ly/1l9Wgel

**modal rendah tpi hasilnya berbaloi-baloi!

#partTimeJob #misiBebasHutang #financialFreedom #TuneTalkToneExcel #pakaiHandphonePunDapatDuit #PeluangTerrbaik





Thursday, November 5, 2015

Kerja Part Time

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.. :)

kerja ni senang jee.ambil masa sejam atau dua jam dalam sehari untuk share kebaikan #TuneTalkToneExcel pada keluarga dan rakan2..lepastu tgu duit masuk akaun tiap2 bulan.. boleh buat Full time atau Part Time..hasilnya berbaloi-baloi..

nak tahu lebih lanjut boleh PM saya

#financialFreedom #misiBebasHutang #partTimeJob #gunaHandphoneDapatDuit #PeluangBaik


Friday, October 23, 2015

INTERNET TUNE TALK MAHAL?

ADA ORANG KATA INTERNET TUNE TALK MAHAL.. JOM KITA KIRA.
1. MAXIS - Internet data 1GB = RM48
2. CELCOM - Internet data 1GB = RM38
3. XoX - Internet data 1GB = RM38
4. DIGI - Internet data 1GB = RM30
5. UMOBILE - Internet data 1.5GB = RM30
6. TONEEXCEL - Internet data 1GB = RM42
☆ Kadar internet TUNE TALK tidaklah terlalu mahal atau murah.
☆ Sebenarnya internet TUNE TALK lah yg paling MURAH sekali(untuk 1GB) dan harganya adalah pada RM22 sahaja. Tak percaya???
Jom kita belajar matematik:
☆ Kita topup RM50, tetapi jumlah kredit yang kita dapat ialah RM70.
★ RM70 - RM42 = RM28
★ Modal kita topup RM50 - RM28, bermakna nilai internet TUNE TALK jatuh pd harga RM22 sahaja.
JADI...cuba bagitau saya, SIAPA paling MURAH???TUNE TALK terbaik!!!
Dan yang paling penting,TUNE TALK boleh membayar topup kita dan bagi pendapatan/pencen pada kita...
Apa tunggu lagi??? Jom tukar!!!

p/s: tu kalau topup RM50.kalau topup 30 dh dapat free terus 1GB!!! berbaloi-baloi..

sign up free kt sini --> http://AutoDownLine123.com/?ref=52541
atau tinggalkan email dalam ruangan komen untuk dihubungi terus laju2.. :)




Thursday, October 22, 2015

Kerja sambilan dari rumah berbaloi-baloi

Berniaga ada perancangan perniagaan.... walau buat kertas kerja ada pengiraan titik pulang modal. Selebihnya adalah untung.
.
Titik pulang modal untuk toneexcel adalah sebulan.
 .
Daftar sahaja rm100 pulang modalnya.

1. RM30 dalam bentuk topup.
.
2. RM38 dalam bentuk nilai data 1GB
.
3. Dah guna mesti topup, topup RM50 dpt lg pulang modal RM20
.
4. Topup je dapat rebat RM1.50.
.
5. Taja je seorang... nama pun bisnes nak cari titik pulang modal... dah dpt bonus RM20.

RM30+RM38+RM20+RM1.50+RM20

Dah pulang modal... yang selebihnya adalah untung perniagaan.
.
Tapi kena topup RM50 bang? Camna tu?
-----------------
1. Guna handphone mestilah topup. Apa pun talian.
.
2. Nama pun berniaga, buka kedai mesti byar sewa, api, air dsbg nya. RM50 tu anggaplah bayar semua tu.



Tuesday, September 22, 2015

Kerja Sampingan

sign up free here --> PART TIME JOB






Thursday, September 17, 2015

DOA SELEPAS TASYAHUD AKHIR

dari Abu Hurairah r.a bahawa Rasulullah Saw bersabda :



maksud: Apabila salah seorang kalian telah membaca tasyahud hendaklah ia memohon perlindungan kepada Allah dari empat hal, yakni dengan mengucapkan, "Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepadamu dari azab neraka jahanam, dari azab kubur, dari fitnah hidup dan sesudah mati, dan dari keburukan fitnah al-Masih Dajjal." [Diriwayatkan oleh al-Bukhari, no.832 dan 6375; dan Muslim, no.588]

KERJA PART-TIME DARI RUMAH

Assalamualaikum..

Adakah anda seorang suri rumah? inginkan kerja yang boleh dibuat dari rumah? ada internet? jadi inilah perniagaan yang amat sesuai untuk anda!

bukan suri rumah sahaja..semua orang pun boleh join bisnes ni.student, yang bekerja pun boleh buat part time..kerjanya amat mudah..hanya share kat fb, email, instagram untuk perkenalkan produk ini kepada kawan-kawan..

TUNE TALK TONE EXCEL marketer..
seperti yang kita tahu hampir semua orang dalam dunia akan menggunakan telefon untuk berhubung..
lagi pula zaman yang serba moden ni..
so.. perniagaan ini amat sesuai kerana pelanggan kita sangat2 lah ramai..

di Malaysia sahaja ada 40 juta penduduk..
setakat ni yang guna simkad tone excel baru 1 juta..
so masih ramai lagi pelanggan untuk kita perkenalkan produk yang sangat mantap ni..

modal nak join pun hanya RM100 sahaja seumur hidup!! then kerja kita hanya buat promosi produk simkad tune talk..amat mudah..so untuk permulaan jom SIGN UP FREE kat sini --> Tune Talk Tone Excel


dah ramai yang berjaya. so kita bila lagi kan? JOM JOIN! klik je link kat atas dan sign up free dulu untuk maklumat lebih lanjut tentang bisnes ni..

Sunday, September 13, 2015

TUNE TALK TONE EXCEL

Assalamualaikum dan salam sejahtera..
















LINE TELCO KALIS GST

Inilah simkad pertama di Malaysia dan di dunia yg menjalankan Program Affiliate di mana penggunanya dapat semula 3% dari setiap nilai dikeluarkan. Jangan ketinggalan...

APA NAMA SIMKAD NI?
- Tone Excel

PERLU TUKAR NO TELEFON KE?
Tak perlu. Kekalkan no. telefon anda sedia ada.

PAKAI LINE APA?
- TuneTalk (Di mana ada Celcom, di situ ada TuneTalk..sebab, TuneTalk dimiliki bersama oleh Celcom & TuneGroup)

SPEED -4G

BAGAIMANA NAK RELOAD?
- Beli kad/kupon reload TuneTalk di kedai jual topup mcm biasa, boleh juga melalui online CIMBclicks, Maybank2u, epay & mesin ATM.

BERAPA HARGA KALAU NK JADI AHLI?
- RM95.40 (RM30 kredit tersedia dalam simkad)

DI MANA NAK BELI?
- Tidak dijual di pasaran umum. Hanya dapatkan dari HQ/agen penjual simkad yg sah/ahli yg memperkenalkan simkad ini kpd anda.

APA FAEDAH YG SAYA BOLEH DAPAT?

- Topup RM30, dpt FREE data 1GB. Kredit kekal RM30 untuk call/sms
- Topup RM50, dpt free kredit RM20. Boleh guna untuk call/sms/data
- Topup sendiri peroleh rebate 3% masuk TUNAI kedalam akaun bank anda
- PERCUMA Perlindungan Insuran RM100K (T&C apply)
- No expiry date topup point.
- Boleh tukar PERCUMA Tiket AirAsia, Handphone dan banyak lagi!
- Diskaun 30% Menginap Di Tune Hotels di SELURUH DUNIA
- Insentif Pelancongan& Umrah PERCUMA
- Highest Direct Sponsor Contest
- Highest Reload Contest
- Lucky Draw Contest
- Website Promosi Diberi PERCUMA

BAGAIMANA SIMKAD NI BOLEH BUAT DUIT?
- Anda jadi pengguna simkad ni sambil promote kelebihannya kpd sesiapa saja:
1. Anda dapat Fast Track Bonus RM20 tiap kali anda daftar rakan baru.
2. Anda juga dapat komisyen 3%-13% tiap kali rakan dalam rangkaian anda (Level 1-3) topup tak kira di mana & sampai bila-bila (Recurring Passive Income).
3. Anda dapat Bonus Penajaan setiap bulan 5%-20% dari komisen topup (no.2 diatas)
4. Anda sendiri topup pun dapat 3% komisyen.

Tiada syarat terselindung spt tanda * pd telco lain. Pakai sendiri pun dah untung byk!

Sape tak nak mmg rugi, jgn biarkan bill@topup telefon anda mengkayakan orang lain..Jom kita kayakan diri kita sendiri. Telah terbukti melahirkan jutawan dengan pasif income 6 angka sebulan.

pm sy segera ..

SIGN UP FREE di sini untuk menggunakan sistem autodownline kami di mana anda boleh mendapatkan prospek/client free dari bos2 kita.jual simkad tanpa perlu simpan produk/pos. semuanya dilakukan oleh admin.tugas kita cuma mempromosikan simkad TTTE. mudah kan? --> Sistem Autodownline

Thursday, September 3, 2015

HADIS : LISAN

Assalamualaikum..

dari Abi Hurairah: Nabi Saw bersabda : sesiapa yang beriman kepada Allah dan hari akhirat hendaklah dia berkata dengan perkataan yang baik ataupun dia diam. [hadis bukhari dan muslim]

di antara nikmat yang besar Allah anugerahkan kepada manusia adalah nikmat lisan/lidah. para sahabat nabi suatu hari datang bertanya kepada nabi dua soalan. soalan pertama:apakah yang menyebabkan manusia banyak masuk ke dalam syurga? Nabi menjawab: di antara sebabnya ialah kerana dia takut kepada Allah dan akhlak yang baik. Soalan kedua: apakah perkara yang menyebabkan banyak manusia di campak ke dalam neraka oleh Allah? Nabi saw menjawab: di antara perkara yang banyak menyebabkan manusia itu dicampakkan ke dalam neraka ialah mulut/lisan dan kemaluan.

Ustaz Rizal Azizan: Kerana Lidah, Timbulnya Fitnah




Friday, April 10, 2015

FENOMENA AKHIR ZAMAN

1. MUNCUL FITNAH YANG BERGELOMBANG
 
Fitnah ini telah dikabarkan oleh Rasulullah SAW, Hudzaifah r.a bercerita:
Kami berada disisi Umar, lalu ia berkata: "Siapakah di antara kalian y mendengar Rasulullah saw menyebutkan fitnah? "
Mereka menjawab: "Kami mendengarnya."
Ia(Umar) berkata: "mungkin y kalian maksud adalah fitnah seseorang pada keluarga dan tetangganya?"
Mereka menjawab: "Ya"
Ia(Umar) berkata: "Fitnah itu dapat ditebus dengan solat, puasa, dan sedekah. Akan tetapi, siapa di antara kamu yang mendengar Rasulullah saw menyebutkan fitnah yang bergelombang seperti gelombang lautan?"

Hudzaifah berkata: "Orang-orang terdiam." Maka aku berkata: "Aku mendengarnya."

Ia(Umar) berkata: "Engkau, bagus sekali."

Hudzaifah berkata: "Aku mendengar Rasulullah saw bersabda: "Fitnah akan ditampakkan kepada hati seperti tikar seutas demi seutas, hati mana saja yang menerimanya akan diberikan titik hitam dan hati mana saja mengingkarinya akan diberi titik putih, sehingga menjadi dua hati: Hati yang putih bagaikan batu shofa yang tidak terpengaruh oleh fitnah selama langit dan bumi masih ada, dan hati yag hitam seperti cangkir yang terbalik; tidak mengenal yang ma'ruf dan tidak mengingkari yang mungkar kecuali yang sesuai dengan hawa nafsunya. " (HR. Muslim 1/128, no. 44)


    a. sebab-sebab munculnya fitnah yang bergelombang
        - muslihat musuh islam terhadap kaum muslim
        - sikap remeh untuk ittiba' kepada Al-Quran dan sunnah dalam perselisihan
        - munculnya maksiat dan ditinggalkannya amar ma'ruf nahi mungkar


2. TERSEBARNYA KEBODOHAN DALAM AGAMA

3. BANYAK PENCERAMAH DAN ULAMA' BERKURANG

4. TAHUN-TAHUN YANG MENIPU DAN MUNCULNYA RUWAIBIDHAH

5. ORANG SOLEH DIHINA DAN ORANG JAHAT DIMULIAKAN, PINTU AMAL DITUTUP DAN SELAIN KITABULLAH DIJADIKAN PANDUAN

6. BAGAIKAN BARA API

7. KEADAAN YANG BERUBAH

Berubah keadaan, seperti orang-orang bodoh memangku jabatan yang tak layak baginya, Rasulullah saw ketika ditanya oleh malaikat jibril tentang tanda-tanda hari kiamat, beliau bersabda:

    "Dan engkau lihat orang yang telanjang kaki, telanjang badan, dan pengembala domba berlumba-lumba meninggikan bangunan." (Muslim, no.1)

  - Al-Hafiz Ibnu Rajab berkata: "Maksudnya adalah orang-orang yang rendah menjadi pemimpin dan harta mereka melimpah ruah hingga mereka meninggikan bangunan dan mempercantikkannya."

8. BID'AH DIANGGAP SUNNAH, ILMU DUNIA MENJADI KEBANGGAAN, DAN MENCARI DUNIA DENGAN AMALAN AKHIRAT

Abdullah bin Mas'ud berkat:
    Bagaimana keadaan kamu apabila fitnah menerpamu, orang tua menjadi renta di dalamnya dan anak kecil tumbuh dewasa di dalam fitnah tersebut. Apabila sebahagian fitnah itu ditinggalkan akan dikatakan: " Telah ditinggalkan sunnah." Mereka berkata : "Bila itu terjadi?" Beliau menjawab: "Apabila ulama' kalian telah pergi, orang-orang bodoh menjadi banyak, qari-qari juga menjadi banyak, sedikit orang-orang yang faqih, banyak pemimpin, sedikit yang amanah, dunia dicari melalui amalan akhirat, dan belajar fiqh dari selain ilmu agama." (HR. Ad-Darimi dan lainnya, Sunan Ad-Darimi 1/75 no.186, dishahihkan oleh syaikh Albani dalam Shahih Thargib, no.111 )

9. ISLAM MENJADI TERASING

Rasulullah saw bersabda:
     Sesungguhnya islam dimulai dalam keadaan asing dan akan kembali menjadi asing, maka pohon thuba (di syurga) untuk orang yang terasing. Dikatakan: "siapakah mereka wahai Rasulullah?" Baginda menjawab: " (Yaitu) orang-orang yang berbuat ishlah(kebaikan) ketika manusia telah rosak". (HR. Abu Amru Ad-Daani, Silsilah Shahihah, no. 1273)

SUMBER :
     

Friday, March 13, 2015

"I am as My servant thinks of Me"

you'll never find peace if you put hope to dunya..
but you'll find the peace when you put everything to Allah..
you'll find the peace even you're in trouble..
you'll find the peace even you're alone..
you'll find the peace even you're in sadness..
you'll find the peace even you don't have anything..
because Allah is everything in your heart..
HE'll never disappoint you..
HE'll always be there..
HE'll never left you..
have faith in Allah..

Allah will always with the thought of His servant..

have faith..
have faith..
have faith..

The Prophet (peace be upon him) related to us that Allah says: "I am as My servant thinks of Me. I am with him when he remembers Me. If he mentions Me within himself, I mention him within Myself. If he mentions Me in an assembly, I mention him in a better assembly. If he comes near to Me a handspan, I come near to him the distance of a cubit. If he comes near to Me the distance of a cubit, I come near to him the distance of two outspread arms. If he comes to Me walking, I come to him running." [Sahîh al-Bukhârî (6856) and Sahîh Muslim (4832)]

Saturday, March 7, 2015

HADIS 1 : PAHALA AMAL BERGANTUNG KEPADA NIAT


Daripada Amirul Mukminin Abu Hafsah, Umar bin al-Khatab r.a. berkata, bahawa beliau mendengar Rasulullah SAW bersabda: Maksudnya: "Sesungguhnya diterima amal perbuatan itu bergantung kepada niatnya, dan sesungguhnya bagi setiap orang akan mendapat apa yang diniatkannya. Sesiapa yang berhijrah kerana Allah dan Rasul-Nya, dia akan sampai kepada Allah dan Rasul-Nya. Sesiapa yang berhijrah menuju dunia yang akan diperolehinya atau menuju wanita yang hendak dinikahinya, dia akan mendapatkan apa yang diniatkannya."

[ Riwayat al-Bukhari no.1, 54, 2529, 3898, 5070, 6689, 6953, Muslim no.1907, Abu Daud no. 2201, al-Tirmizi no.1646, al-Nasa'i no.1/59-60, VI/158, Ibn Majah no.4227 dan Ahmad no.1/25,43]

Friday, February 13, 2015

lahirnya disenangi, perginya ditangisi..tiada ganti sepertimu tuan guru Nik Aziz

video

Wednesday, February 4, 2015

jantung hati seorang hamba

Dalam jantung hati ada keserabutan yang tidak dapat dibersihkan melainkan dgn menghadap Allah..

padanya ada kesunyian yang tidak dapat dihilangkan melainkan perdampingan dgn Allah..

padanya ada dukacita yg tdk dpt ditinggalkan kecuali dgn kegembiraan mengenali Allah dan ketulusan berhubung denganNya..

padanya ada kegusaran yg tdk ditenangkan melainkan bersama Allah dan kembali kepadaNya..

padanya ada api kedukaan y tdk dpt dipadamkan melainkan redha dgn perintah,larangan dan ketentuan Allah, menghayati kesabaran sehingga bertemuNya..

padanya ada kefakiran yang tidak dapat ditampung melainkan dgn cinta dan penyerahan diri kepada Allah,sentiasa mengingatiNya dan keikhlasan yang benar kepadaNya..

Friday, January 16, 2015

THE MIRACLE OF ISLAM


Thursday, January 15, 2015

5 Kewajipan seorang muslim terhadap muslim yang lain

Hak(kewajipan) seorang muslim terhadap seorang muslim yang lain ada lima, iaitu menjawab salam, menziarahi orang sakit, mengikuti jenazah, memenuhi jemputan kenduri, dan mendoakan orang bersin. - Riwayat al-Bukhari no.1240

Sunday, January 4, 2015

KISAH AHLI IBADAH DAN AHLI MAKSIAT



Diriwayatkan daripada Abu Hurairah r.a bahawa Rasulullah s.a.w bersabda:

Pada zaman Bani Israil dahulu, hidup dua orang lelaki yang mempunyai sikap yang berbeza. Lelaki yang pertama suka berbuat dosa sementara yang kedua rajin beribadah. Setiap kali ahli ibadah itu melihat temannya berbuat dosa, ia meminta rakannya itu untuk berhenti daripada perbuatan dosanya itu.

Suatu hari, ketika rakannya itu sedang melakukan suatu dosa, ahli ibadah itu berkata "Berhentilah daripada membuat dosa." Rakan nya itu menjawab "Jangan pedulikan aku, terserah Allah untuk menilai perbuatan ku. Adakah engkau diutuskan oleh Allah untuk mengawasi apa yang aku lakukan?".

Ahli ibadah itu menjawab"Demi ALLAH, dosamu tidak akan diampuni oleh Nya dan kamu tidak akan dimasukkan ke dalam syurga Allah."

Setelah kedua-duanya meninggal dunia, Allah s.w.t telah menghakimi kedua-duanya dihadapanNya. Allah menyoal lelaki ibadah itu " Adakah kamu lebih mengetahui daripada Ku? atau adakah kamu dapat mengetahui apa yang telah berada dalam kekuasaan Ku?"

Kemudian kepada ahli maksiat itu Allah s.w.t berkata "Masuklah kamu kedalam syurga berkat rahmat Ku". Sementara kepada ahli ibadah itu "masuklah orang ini kedalam Neraka"

* Hadith riwayat Ahmad 2/323;Abu Daud. 4901;Ibn Mubarak dalam kitab al-Zuhd, 314; Ibn Abi Duniya dalam Husnuzh Zhan,45; al-Baghawi dalam syarh al-Sunnah; 14/385.

Pengajaran.

1. Sentiasalah menyeru kepada kebaikan dan mencegah kemungkaran

2. Setiap individu hendaklah berusaha meninggalkan maksiat dan kemungkaran

3. Jangan berputus asa daripada memohon keampunan kepada allah Yang Maha Penyayang

4. Jangan Sewenang-wenangnya menggunakan nama Allah tanpa ilmu

5. Allah s.w.t mengasihi para hambaNya

6. Seseorang itu tidak berhak menentukan kedudukan seseorang manusia lain sama ada masuk syurga atau nereka, kerana hanya Allah s.w.t yang mengetahui dan menetapkannya.

wallahua'lam


Saturday, January 3, 2015

Muslimah kah aku?

Aku mungkin tampak muslimah pada matamu,
Tapi tidak bermakna aku benar-benar solehah.
Aku mungkin tampak bersungguh-sungguh mengejar mujahadah,
Tapi tidak bermakna aku bisa mengekalkan istiqamah.
Aku mungkin tampak seakan-akan bidadari Jannah,
Tapi tidak bermakna aku benar-benar menurut syariah.
Kerana aku yang kau lihat hanyalah sekadar pandangan,
Bukan sebenar-benar kenyataan.
Aku yang kau lihat hanyalah insan yang lemah,
Bukan segagah bekalan kudrah.
Aku perlukan pimpinan,
Bukan sindiran.
Aku butuhkan pautan,
Bukan kayu yang berjatuhan.
Aku butuhkan dorongan,
Bukan perlian yang menyatakan simpati dari apa-apa yang ku tuliskan.
Bantu aku. Aku masih rapuh.
Ya Rabb

Followers

NetworkBlog

jomblogwalking

blogwalking..