Monday, October 10, 2016

tutorial instant post

Assalamualaikum..

harini saya nak ajar macam mana nak buat instant post menggunakan website aplikasi autopost..sebelum nak buat instant post ni PASTIKAN anda STOP dulu schedule autopost supaya nanti tak bertindih dengan instant post ni..BAHAYA! kalau bertindih potensi tinggi untuk kena banned oleh FB..okey dah ready boleh ikut tutorial di bawah

1. login website autopost macam biasa. pergi ke dashboard > FOLDER dan cari iklan mana yang anda nak buat post sekarang..bila dah jumpa iklan tu anda klik pada menu yang ditunjukkan anak panah di bawah..


2. akan keluar popup yang macam kat bawah ni..then klik icon pensil seperti ditunjukkan arrow merah tu


3. kemudian akan keluar popup macam kat bawah ni. ikut macam saya buat tu..scroll down dan pilih "facebook groups". pilih nak guna akaun fb mana yang nak di post. dan bawah sekali pilih OPEN group..



4. kemudian akan keluar semua senarai open group kat bahagian bawah ..boleh delete mana group yang tak perlu..ataupun kalau nak pilih satu2 group boleh scroll bawah "select pages or groups"..kemudian klik "submit" untuk mula hantar post..


5. kemudian post akan mula dihantar satu persatu..jangan tutup browser ni sampai semua post habis dihantar..bila dah keluar perkataan "DONE" maknanya semua pos dah berjaya dihantar..boleh tutup dan ON semula schedule autopost anda..terima kasih.. kalau tak faham boleh contact admin ye.. :-)






Friday, April 22, 2016

Macam Mana nak kekalkan No telco lama ke Tone Excel

MACAM MANA NAK KEKALKAN NO LAMA?

1. login ke website tone group --> http://www.tonegroup.net/temms/login

2. klik link "Subscriber Care" dan klik menu "My Profile". isikan no lama yg ingin dikekalkan dalam ruangan Port-IN Mobile number. kemudian isikan ruangan "Current Service Provider" dengan line telco lama seperti maxis/celcom/digi


3. klik save4. tunggu sehingga satu msg sampai di simkad telco lama utk port in confirmation. dalam tempoh 24 jam.ikut arahan yg diberikan. kalau maxis reply "YES". kalau celcom tidak perlu reply apa2.

5. tunggu sehingga simkad tone excel dah bertukar no ke no telco lama.

6. done! :-)

*** PERHATIAN..INFO TERBARU DARI MAXIS
====================================

selepas daftar utk port in..
jangan tunggu sms YES or N dari maxis.... SILA buat terus SMS reply = YES ke 23400 selepas 30 minit.... jika tak, PERMOHONAN UNTUK KEKALKAN NOMBOR LAMA (PORT IN) ke sim kad TONE EXCEL tak dapat lulus.

Followers

NetworkBlog

jomblogwalking

blogwalking..