Sunday, March 20, 2011

Cuci Kemaluan Anda Dengan Cara Yang betul

Assalamualaikum.w.b.t..

hari ni sy nak share satu perkara yang mungkin ada yang tidak perasan akan kepentingannya.jgn nak pk bukan2 ye..ini untuk peringatan kita bersama..sharing is caring..
Apa yang patut dilakukan selepas kita kencing?
Ramai orang merasakan dirinya cukup bagus dengan banyak amal ibadahnya, sedekahnya dll tetapi masih tidak terlepas dari azab api neraka. Syedina Abu Bakar pernah hendak menyembahyangkan mayat si polan tetapi tiba-tiba tersentak dengan suatu benda bergerak-gerak dari dalam kain kafan si polan itu. Lalu disuruhnya orang membukakannya. Alangkah terkejutnya apabila seekor ular sedang melilit kepala anu mayat sipolan itu.

Syedina Abu Bakar mencabut pedang lalu menghampiri ular tadi untuk dibunuhnya. Tetapi ular itu dapat pula berkata-kata, Katanya” Apakah salah ku kerana aku diutus oleh Allah untuk menjalankan tugas yang diperintahkan” Diselidiki amalan sipolan semasa hayatnya, jelas dia merupakan orang yang mengambil ringan dalam hal menyucikan kemaluannya apabila membuang air kecil.

Untuk kaum lelaki ;
Apabila lepas membuang air kecil, disunatkan berdehem dua atau tiga kali supaya air kencing dipastikan keluar kesemuanya. Lepas itu urutlah batang dari pangkal ke hujung beberapa kali sehingga tiada lagi air kencing yang berada dalam saluran. Kemudian basuhlah dengan air sesucinya.

Untuk kaum wanita pula ;
Apabila membasuh kemaluannya, pastikan dicucikan bahagian dalam dengan menjolok sedikit dengan jari dan dipusing-pusingkan semasa dilalukan air bersih. Bukan dengan hanya menyimbahkan air semata-mata. Jika dengan melalukan air sahaja ia tidak membersihkan bahagian dalam kemaluan wanita yang berbibir-bibir itu.

"Islam Is Easy, But Don't take it easy"

buah lucah
Nak tengok gambar kemaluan lelaki dan wanita di sini? Jangan harap lah saya nak letak. No no no. Kat atas ni buah ceri ok, jangan nak fikir bukan-bukan sangat =p

P/s: Selalunya, orang lelaki suka kencing berdiri kan, er basuh tak tu??

3 comments:

 1. assalamualaikum. tq for sharing this.. very important in my routine too.. wathiabaka fathahhir.. bersihkanlah drimu zahir & batinmu.. may allah blessing u.. insyaAllah. ameen.. :)

  ReplyDelete
 2. salam,

  suspen jer tadi...ingat betul2 nak letak gambar kemaluan...
  tapi gambar ceri tu pon pelik semacam jerr...ishhh,
  sy suker n3 ni...minta keizinan nak copy??
  terimakseh.

  ReplyDelete
 3. w'slam..welcome friends..

  copy jgn x copy..:D

  ReplyDelete

Thank You. Glad to see you again in the future. :)

Followers

NetworkBlog

jomblogwalking

blogwalking..